Bài ôn tập số 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 6 (Có đáp án)

doc 4 trang Người đăng duthien27 Ngày đăng 14/09/2021 Lượt xem 28Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Bài ôn tập số 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 6 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Bài ôn tập số 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 6 (Có đáp án)
UNIT 6 : THE ENVIRONMENT
- o0o -
PART ONE : PHONETICS, VOCABULARY & GRAMMAR :
SECTION A : Choose the word that has the underlined part pronounced differently :
1. A. fence B. hedge C. pesticide D. resource
2. A. dump B. truck C. reduce D. rubbish
3. A. dynamite B. provide C. kind D. spill
SECTION B: Choose the word that has the different stress from the other :
1. A. garbage B. junkyard C. persuade D. sewage
2. A. prevent B. deforest C. recycle D. plastic
SECTION C : Choose the word or phrase that best completes each sentence :
1. We’re disappointed that people have.this area.
A. spoiled B. bored C. disturbed D. broken
2. We should fine heavily anyone usingto catch fish.
A. electric B. electrical C. electricity D. electrify
3. If we.trash, it will pollute the air .
A. collect B. burn C. reuse D. pump
4. We shouldn’t use too many plastic bags because they are very hard to 
A. soften B. heat C. melt D. dissolve
5. If we recycle bottles and cans we will..a lot of natural resources.
A. spend B. waste C. save D. throw
6. Polluted water can directly do.to people health and kill fish.
A. harm B. bad C. terror D. damage
7. If more and more trees, the climate..
 A. die – changes B. die – will change C. will die – change D. will die – will change
8. I am.that you got the highest mark.
A. happiness B. interesting C. surprise D. proud
9. Nga wants to go home.she feels sick.
A. as if B. since C. until D. because of 
10. Tom looks very .. . Do you know what happened to him ?
A. sad B. sadly C. good D. goodly
11. The tour around the country was cheap.
A. surprise B. surprised C. surprising D. surprisingly
12. You will lose your job.you go work late again.
A. unless B. if C. but D. for
13. Lam is tired. .he stayed up too late last night.
A. such B. or C. if D. because
14. There .. big floods every year if people.trees in the forests
A. are – cut down B. are – cut down C. will be – cut down D. will be – will cut down
15. The children are playing..in the school yard.
A. happy B. happily C. happier D. happiness
16. I wear a hat.I don’t want to be sick.
A. because B. but C. therefore D. and
17. If she ..hard, she’ll break past records and set new ones.
A. try B. tries C. will try D. to try
18. Air and water..can make people fall ill.
A. pollute B. polluted C. polluting D. pollution
19. We stayed at homeit rained heavily.
A. because B. and C. but D. so
20. Be..! He is looking at you.
A. care B. careful C. carefully D. carelessly
 PART TWO : WRITING
SECTION A : Choose the word that is incorrect
1. Nam studies very hardly, so he always gets good marks.
 A B C D
2. My brother broke the teacup as of his carelessness.
 A B C D
3. We are worried about the chemicals will pollute the lake.
 A B C D
4. If we will go on lettering, the environment will become seriously polluted.
 A B C D
5. She spoke so quick that I didn’t understand what she meant.
 A B C D
SECTION B : Choose the sentence that has the same meaning as the root one 
6. Keeping calm is the secret of passing your driving test.
A. If you don’t keep calm, you couldn’t pass your driving test.
B. If you didn’t keep calm, you couldn’t pass your driving test.
C. If you didn’t keep calm, you can’t pass your driving test.
D. If you didn’t keep calm, you won’t pass your driving test.
7. Hurry up or we’ll be late for the concert.
A. If we don’t hurry, we won’t be late for the concert.
B. If we didn’t hurry, we will be late for the concert.
C. If we don’t hurry, we will be late for the concert.
D. Unless we don’t hurry, we will be late for the concert.
8. Water these plants or they will die.
A. Unless you water these plants, they will die.
B. Unless you watered these plants, they will die.
C. Unless you water these plants, they won’t die.
D. If you water these plants, they will die.
9. We could do the test. It was very difficult.
A. We could do the test because it was very difficult.
B. We could do the test although it was very difficult.
C. The test was very difficult but we could do it.
D. B and C are correct.
10. She doesn’t study hard. She can’t pass the exam.
A. As she doesn’t study hard, she can’t pass the exam.
B. She can’t pass the exam, because she doesn’t study hard.
C. Since she doesn’t study hard, she can’t pass the exam.
D. A, B and C are correct.
 PART THREE : READING
SECTION A : Read the passage below and choose one correct answer for each question
 In biology and ecology environment is all of the natural materials and living things on the earth. This is also called the natural environment. Some people called themselves environmentalist. These people think that harmony with the environment is important. They think we must protect the environment. They think people should not put so much pollution into the natural environment. The important things I the environment that we value are called natural resources. For example fish, sunlight, and forests. These are renewable natural resources because they grow naturally when we use them. Non – renewable natural resources are important things in the environment that do not come back naturally. For example coal and natural gas.
1. What does the word “ environmentalists” in line 3 mean ?
A. living things.
B. people who protect the environment.
C. people who destroy the environment.
D. people who pollute the environment.
2. One example of renewable natural resources is.
A. sunlight B. coal C. oil D. natural gas
3. One example of non - renewable natural resources is.
A. fish B. tree C. water D. coal
4. All of the following things are renewable natural resources except..
A. air B. grass C. silver D. animal
5. What does the word “them” in line 7 refer to ?
A. materials.
B. environmentalists.
C. Renewable natural resources.
D. non - renewable natural resources .
SECTION B : Choose A, B, C or D to complete the following passage
 Air pollution is caused of ill – health in human beings. (1).a lot of countries, there are law limiting the amount of smoke which factories can produce although there is not enough information on the effects of smoke on the atmosphere. (2)have proved that air pollution causes lung diseases. The gases from the exhausts of cars have also (3).air pollution in most cities. The lead in petrol produces a poisonous gas, which is often collected in busy streets circled by high buildings. Children who live in areas where there is (4)lead in the atmosphere can not think as (5)as other children, and are clumsy when they use their hands.
1. A. On B. At C. For D. In
2. A. Singers B. Teachers C. Doctors D. Engineers	
3. A. increased B. increasing C. to increase D. increase
4. A. lot of B. a lot of C. a lots D. a lots of
5. A. more quickly B. quick C. quickly D. quicker
- The end -
ANSWER KEY
PART ONE :
SECTION A :
1. D 2. C 3. D
SECTION B:
1. C 2. D
SECTION C :
1. A 2. C 3. B 4. D 5. C 6. A 7. B 8. D 9. B 10. A
11. D 12. B 13. D 14. C 15. B 16. A 17. B 18. D 19. A 20. B
PART TWO :
SECTION A :
1. B 2. C 3. B 4. A 5. B
SECTION B :
6. B 7. C 8. A 9. D 10. D
PART THREE :
SECTION A :
1. B 2. A 3. D 4. C 5. C
SECTION B :
1. D 2. C 3. A 4. B 5. C

Tài liệu đính kèm:

  • docbai_on_tap_so_2_mon_tieng_anh_lop_9_unit_6_co_dap_an.doc