Bài ôn tập số 1 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 6 (Có đáp án)

doc 3 trang Người đăng duthien27 Ngày đăng 14/09/2021 Lượt xem 35Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Bài ôn tập số 1 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 6 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Bài ôn tập số 1 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 6 (Có đáp án)
BÀI TẬP THAM KHẢO
UNIT 6
Môn : Tiếng Anh 9
 ----------------o0o------------------
I. PHONETICS: 
* Choose the word whose underlined part is pronounced differently: 
1. A. dynamite	B. provide	C. kind	 D. spill
2. A. fence	B. hedge	C. pesticide	D. resource
3. A. prevent B. reduce C. sewage D. deposit
* Choose the word that has stressed syllable different from the others 
4. A. disappointed	B. enviroment	C. pollute	D. refreshment
5. A. prevent 	B. deforest	C. recycle	D. plastic
1D
2D
3C
4A
5D
II. VOCABULARY 
A.Word meaning 
1. We’re disappointed that people have.this area.
	A. spoiled	B. bored	C.disturbed	D.broken
2. If we..trash, it will pollute the air.
	A. collect	B. burn	C. reuse	D. pump
3. We shouldn’t use too many plastic bags because they are very hard to..
	A. soften	B. heat	C. melt	D. dissolve
4.If we recycle bottles and cans, we will..a lot of natural resources.
	A. spend	B. waste	C. save	D. throw
5.Polluted water can directly do.to people’s health and kill fish
	A. harm	B. bad	C.terror	D.damage
B. Word form 
6. We should fine heavily anyone using.to catch fish
 	A. electric	B.electrical	C.electricity	D. electrify
7. I was very.that you won the first prize
	A. amaze	B.amazed	C.amazing	D.amazement
8. It is our policy toforests and environment
	A. protect	B.protecting	C.protected 	D.protects
9. Everyone must take part in..deforestation.
	A. prevent	B. preventing	C. prevented	D. to prevent
10. They made their living by..fish in the ocean every day.
	A.catch	B. be catching	C. caught	D. catching
1A
2B
3D
4C
5A
6C
7B
8A
9B
10D
III. Grammar & Structures 
1. If it.........., we will go to the movies.
	A. doesn’t rain 	B. didn’t rain	C. hadn’t rained	D. won’t rain
2. He is tired now..he stayed up late watching TV
	A. so	B.because	C.but	D.and
3. If they ..pupils, they must wear uniform
	A. are	B.were	C.have	D.had
4. Unless you understand, I..explain it again to you.
	A. am	B. was	C.will	D.would
5. Lan: “ Why about collecting used paper every day?” à Nga:””
 A. That’s a good idea! B. I don’t think so C. Never mind D. Not at all
6. If he.a student, he will get a discount
	A. is	B. was	C. were	D. will be
7. If she _________ hard, she will break past records and set new ones. 
A. try	B. will try	 C. tries	 D. tried
8. If he is careful, he  get good marks .
	A. will	B. would	C. could	D. must
9. _________ it is raining, I walk home with my umbrella.
A. When	B. Though	C. But	D. Because
10. She is tired _________she stayed up late watching TV .
A. as 	B. but 	C. so 	D. and 
1A
2B
3A
4C
5A
6A
7C
8A
9D
10A
IV.READING: 
Question A. Read the passage and choose the best answer:
More than two hundred years ago, the term environment pollution was quite strange to people. They lived healthily, drank pure water, and breathed fresh air. Nowadays, the situation is quite different. People all over the world are worried about things that are happening to the environment. Actually, it is man that is destroying the surroundings with many kinds of wastes. Everybody knows that motorbikes and cars emit dangerous gases that cause poisonous air and cancer, but no one wants to travel on foot or by bicycle. Factory owners know that wastes from factories make water and soil polluted, but they do not want to spend a lot of their money on treating the wastes safely. Scattering rubbish is bad for our health, but no one wants to spend time burying it. Is it worth talking a lot about pollution?
1. More than two hundred years ago ____________
A. the environment was polluted as much as it is today.	
B. people knew nothing about environment pollution. 
C. air was polluted badly.
D. people were faced with pollution.
2. In former days, people ___________
A. led a healthy life.	B. lived in the polluted environment.
C. were worried about pollution. 	D. drank contaminated water.
3. Nowadays, many people are concerned about ____________
A. the destruction of the poisonous air.	B. the polluted water.
C. the wastes from the factories.	D. the pollution of the environment
4. Everybody knows that cars emit dangerous gases _____________
A. so they do not travel by car.	B. so the prefer traveling by bicycle. 
C. but they still prefer traveling by car.	D. and they enjoy traveling on foot. 
5. Factory owners ________________
A. know nothing about pollution.	
B. have no awareness of pollution.
C. treat wastes from their factories safely	
D. do not want to spend money on treating the wastes safely 
Question B: 
Environmental pollution is one of the ( 6 ). serious problems facing mankind today. Air, water and soil are (7). to the survival of all living things. Badly polluted (8) can cause illness and even death. Polluted water kills (9) kinds of wild animals and other marine life. Pollution of soil reduces the amount (10) land for growing food.
6. A. more	B. much	C. many	D. most
7. A. pollute	B. pollution	C. polluted	D. polluting
8. A. air	B. soil	C. water	D. sea
9. A. much	B. many	C. lot of	D. a lots of
10. A. in	B. to	C. into	D. of
1B
2A
3D
4C
5C
6D
7C
8A
9B
10D
V. WRITING: 
* Choose the underlined part that need correction
1. Since people stop using dynamite for fish, a lot of sea creatures will be well preserved.
 A B C D
2. If a drop of oil is placed in a glass of water, it would float to the stop.
 A B C D
3. If we will go on littering, the environment will become seriously polluted.
 A B C D
4. She spoke so quick that I didn’t understand what she meant.
 A B C D
* Choose the correct answer to each of the following questions:
5. Hurry up or we will miss the bus. à If you don’t hurry up,.
A. you won’t miss the bus B. you miss the buss
C. you will miss the bus	 D. you would miss the bus
6. Viet forgot his raincoat, so he got wet à Viet got wet.
A. because he forgot his raincoat B. However he forgot his raincoat
C. since he forgets his raincoat D. as of he forgot his raincoat
7. If you don’t start working hard now, ______________________
A. you won’t be able to pass the final exam	B. you will be able to pass the final exam
C. you won’t be able pass the final exam	D. you won’t able to pass the final exam35. 35. What 8. What will you do if _________________?
A. you have car 	B. you had a car	C. you have a car 	D. you will have a car
9. My brother plays the guitar well.
A. My brother is well the guitar player B. My brother is a well played guitar 
C. My brother is a good play guitar D. My brother is a good guitar player 
10. Study harder and you pass the examination.
A. If you study harder, you pass the examination B. If you study harder, you will pass the examination 
C. If you studied harder, you pass the examination D. If you study harder, you would pass the examination 
1A
2C
3A
4B
5C
6A
7A
8C
9D
10B

Tài liệu đính kèm:

  • docbai_on_tap_so_1_mon_tieng_anh_lop_9_unit_6_co_dap_an.doc