Bài ôn tập số 1 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 4 (Có đáp án)

docx 4 trang Người đăng duthien27 Ngày đăng 14/09/2021 Lượt xem 23Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Bài ôn tập số 1 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 4 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Bài ôn tập số 1 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 4 (Có đáp án)
	 ĐỀ THI TUYỂN SINH LỚP 10 ( THAM KHẢO )
 MÔN : TIẾNG ANH 9 - Năm học: 2013- 2014
 Thời gian làm bài: 60 phút
 TEST 1 ( Unit 4)
PART ONE : PHONETICS, VOCABULARY & GRAMMAR (5,75pts)
QUESTION 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.
	1.	A. qualify 	B. scenery 	C. grocery 	D. academy
2. 	A. check	B. chair	C. chalk	D. character
QUESTION 2: Choose the word that has different stressed syllable from the others:
	3. 	A. dormitory	B. experience	C. scenery	D. native
	4. 	A. advertise	B. deposit	C. candidate	D. institute
QUESTION 3: Choose the word or phrase that best completes each sentence below. 
5. Lan invites us to go to her party ___________ September 19th. 
	A. in 	 	B. on	C. at 	D. for
6. Our school has many well-_____ teachers. 	 
	A. qualified 	 	B. qualify 	C. quality 	 	D. qualification 
7. It rains heavily, ________I can’t go to the movie with you.
	A. and	 	B. but	 	C. because	 	D. so
8. If the weather is fine tomorrow, we ______ fishing. 
	A. will go	 	 	B. going 	 C. to go 	 	D. went 
9. We call the person who first studies a foreign language a ___________ 
	A. shopkeeper 	 	B. singer 	 C. teacher 	 	D. beginner 
10. Nga works for a(n) ___________bank in Hanoi 
	A. nation 	B. nationality 	C. internationally 	D. international 
11. She said that she ______that car the following day.
	A. sells 	B. sold 	C. would sell 	D. would sold
12. She ______me if I could help her.
	A. asks	B. asking 	C. asked 	D. will asked
13. What aspect of _________English do you find most difficult?
	A. study 	B. learned 	C. learning	D. studied 
14. We are looking forward to ______you.
	A. see 	B. seeing 	C. sees	D. saw
15. We have some________ students for the program.
	A. exchange	B. exchanged	C. to exchange	D. exchanging
16. They usually ride to their home village ________ the summer. 
	A. in	B. on	C. at	 	D. for
17. She said that she______ learning English with you.
	A. like	B. liked	C. liking	D. to like
18. This school has an excellent __________. 
	A. repute	 	B. reputation 	C. reputed	 	D. reputable
19. I saw your school’s ____________on Tuoi Tre Newspaper yesterday.
	 A. advertisement	 	B. advertising 	 	C. advertise	D. advertiser 
20.Would you like to drink a cup of coffee?
A. Yes, I do	B. Yes.That’s a good idea.
	C. No. Thanks	D. No, I wouldn’t
21. How can we remember all these vocabulary items?- Well, ______.
	A. read them in mind	B. study them in heart	 C. learn them by heart 	D. tell them by heart
22. Nice to meet you. - ______________
	A. Yes, I am	B. Yes, I do	 C. Sorry, I can’t	 	D. Nice to meet you, too.
23. She is very interested _________ learning languages.
A. with 	B. about 	 C. at 	D. in 
24. She asked me if I _________a laptop computer the following day.
	A. buy 	B. bought 	 C. would buy	 	D. will buy
25. He is a strict______.
A. exam 	B. examination 	C. examine 	D. examiner
26. I can complete a ______English if necessary.
 	A. speak 	B. spoke 	C. spoken 	D. speaking
27. They listened to their teacher carefully.___________, they understood the lesson easily.
	A. However	B. Moreover	C. Therefore	D. Because 
PART TWO: READING COMPREHENSION
 Read the passage carefully, then answer the questions (1,25pt) 
	Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school, others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the office or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must work hard to learn another language. 
Why do all these people learn English ? It’s not difficult to answer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English, because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies, because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.
28. According to the writer .
A. only adults learn English. B. No children like to learn English.
C. English is useful only for teenagers. D. English is popular in most of the world.
29. Most people learn English by.
A. watching videos only. B. Hearing the language in the office.
C. talking with foreigners. D. Working hard on their lessons.
30. Many boys and girls learn English because 
A. English can give them a job. B. It is included in their study courses.
C. they are forced to learn it. D. It is their own language.
31. Many adults learn English because . 
A. English is spoken in their office. B. They want to go abroad.
C. Most of their books are in English. D. It helps them in their work.
32. Which of the following is not mentioned? 
A. English is widely used 	 B. English is a compulsory language.
C. English is spoken in the office. D. English is the language of diplomacy 
PART THREE: WRITING (2pts) 
SECTION A: Choose the underlined words or phrases in each sentence that needs correcting.
33. We are looking forward to work with you . 
 A B C D
34. They listened to their teacher carefully, as they understood the lesson easily.
 A B C D
35. If you don’t practice your English regularly, you wouldn’t get any better.
 A	 B C	 D
36. Why don’t we sharing the cost of accommodation? 
	A	B	 C	 D
SECTION B: Choose the answer that has the same meaning as the one printed before. 
37. “I have something to show you now.”, he said to me.
A. He told me that he has something to show me then.	B. He told me that he had something to show you then.
C. He told me that he had something to show me now.	D. He told me that he had something to show me then.
38. Hurry up or you will be late for school.
A. If you hurry up, you will be late for school.	B. If you don’t hurry up or you will be late for school.
C. If you don’t hurry up, you will be late for school.	D. If you don’t hurry up, you won’t be late for school.
39. He is lazy. He fails the test. 
A. Because he is lazy, so he fails the test	B. He is lazy and he fails the test.
C. He is lazy, so he fails the test.	D. He is lazy but he fails the test. 
40. Unless we protect the environment, our life will be badly affected.
A. If we protect the environment, our life will be badly affected.
B. If we don’t protect the environment, our life will be badly affected.
C. If we don’t protect the environment, our life won’t be badly affected.
D. If our life is badly affected, we will protect the environment.
THE END
Answer Key 
Mỗi câu đúng 0,25 điểm x 40 câu = 10 điểm 
QUESTION 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.
	1.	A
2. 	D. 
QUESTION 2: Choose the word that has different stressed syllable from the others:
	3. 	B
	4. 	B 
QUESTION 3: Choose the word or phrase that best completes each sentence below. 
5.	B
6.	A 
7.	D 
8 . 	A 
9.	D 
10. 	D 
11.	C
12. 	C 
13. 	C 
14.	B 
15.	A
16.	A
17. 	B 
18. 	B 
19. 	A 
20. 	B 
21. 	C 
22. 	D 
23. 	D 
24. 	C 
25. 	D 
26. 	C 
27. 	C 
PART TWO: READING COMPREHENSION
 Read the passage carefully, then answer the questions (1,25pt) 
28. D
29. D
30. B
31. D
32. D
PART THREE: WRITING (2pts) 
SECTION A: Choose the underlined words or phrases in each sentence that needs correcting.
33. C
34. C
35. C
36. B
SECTION B: Choose the answer that has the same meaning as the one printed before. 
37. D
38. C
39. C 
40. C

Tài liệu đính kèm:

  • docxbai_on_tap_so_1_mon_tieng_anh_lop_9_unit_4_co_dap_an.docx