Bài ôn tập số 1, 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 3 (Có đáp án)

doc 10 trang Người đăng duthien27 Ngày đăng 14/09/2021 Lượt xem 27Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Bài ôn tập số 1, 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 3 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Bài ôn tập số 1, 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 3 (Có đáp án)
Phòng GD –ĐT Mang Thít	UNIT 3	
	TEST 1 
I PART ONE: PHONETICS , VOCABULARY AND GRAMMAR 
 SECTIONA: 
* Choose the word which the different pronunciation of the underlined part 
1. A .admire	B. blanket	C. gather	D. relax
2. A. changed B. learned 	C. laughed 	D. earned 
3. A. invention	B.question	C. collection	D. introduction
4. A. hamburger	B. gather	C.grocery	D. exchange
5. A journey	B. mountain	C. house	D. hour
 *Choose the word that has different stress from the others 
6.A. exchange 	B. blanket	C. reply	D. invite
7 .A.collect	B.grocery	C. forest	D.banyan
8.A. paddy	B.fashion	C. cotton	D. relax.
9.A.climate	B. depend	C. fashion	D. novel
10.collection	B.occasion	C.religion	D. correspond
SECTIONB: Choose the best answer among A, B, C or D to complete these following sentences
11.They ......................... me to join their family to Hue last year 
A.Invite	B.invited	C.invitation	D.inviting
12.Tim wishes his mother _______here now 
A.will be	B. were	C. was 	D.would be
13. The journey to the county is very -------------------- 
A. interesting	B. interested	C. interest	D. Interests
14. There is a small bamboo forest at the ................ to the village.
A.entrance	B.shrine	C.mountain	D.door
15. Cattle and sheep are grazing in the ............................ 
A. bridges	B. rivers	C. fields	D. meadows
16.The accident happens because of driving ....................
A.Careless	B.careful	C.carefully	D.carelessly
17.There is a meeting_______9.00AM and 2.00 PM
A.on	B. between	C.at	D.in
18.I wish they ________ here next time 
A.are	B. were	C. will be 	D.would be
19.Ngoc was tired after the trip________ she went to bed early
A. because	B.so	C.as	D. but
20.In the morning, after having breakfast, Minh often ________ the chickens.
A. grows	B. feeds	C. rises	D. fishes
21.I wish you____ me with my work
A.help	B. will help	C. helped	D. would help
22.The village lies near the______of the mountain
A.foot	B.leg	C.feet	D. legs
23.We will be there_______5 o’clock _______ the evening
A.in/on	B.on/ in	C. in/at	D. at/in
24.My grand parents spent all their life in the countryside. They had a................life
A.peace	B. Peaceful	C. Peacefully	D. peacefulnes
25.I wish you__________ it again
A.don’t do	B.won’t do	C. didn’t do	D. wouldn’t do
26Lan’s sister was born ________16th February
A.in	B. on	C.at	D.to
27.She likes watching the star ________night
A.to	B. on	C.at	D.from
28. Are you a stamp ................................ ?
A. collecting	B. collector	C. collect	D. collecting 
29.She woke up late________ she didn’t have time for breakfast
A.therefore	B.since	C. and	D.because
30.We enjoyed the peaceful .. in HaNoi . 
A.area	B.atmosphere	C.air	D.places 
II. PART TWO: READING COMPREHENSION 
SECTION A: Choose the best option (A,B,C or D)to complete the following passage
Ba's home village lies near the foot of a mountain and by a river. Getting to the village is an (31)__________ journey . People have a chance to travel between the green paddy fields, cross a small bamboo forest before they (32)__________ a big old banyan .Walking up the mountain, people can visit the (33)_________of a young Vietnamese hero and enjoy the fresh air there. Besides, they can also take a boat for (34)__________ in the river or have a picnic on the river bank It's a wonderful place for resting.
31 A.interest	B. interested	C.interesting	D.interests
32.A.come	B.came	C. went	D.reach
33.A.entrance	B.shrine	C.pagoda	D.forest
34.A.going	B.swimming	C.sightseeing	D.visiting
SECTION B Read the passage, then choose the best answers for the following questions
 The thing I liked most when I was small was the change of seasons . Spring , summer , autumn and winter – I could see them all come and go and each one was completely different . Now in the city , you can buy summer flowers in winter and eat the same vegetables all the year round . Whereas , in the country , I could only eat things at certain times of the year , for example , strawberries in June and turnips in winter . I live my childhood with the seasons
 We also made most of our food and would never eat frozen or tinned food. Everything was fresh , so it must be better than the type of food I am taking now in the city . City people may think people in the country miss a lot of things about modern life . In fact , in my opinion they miss a lot more than people in the country , they miss real life
35What did the writer like most about living in the country ?
A. Flowers in spring	B. Leaves in autumn 	
C. The wild animals and plants 	D. the change of seasons
36.What does the word “ them” in line two refer to ?
A. Four seasons 	 	B. Winter and autumn	C. Countryside people 	D. Plants 
37. In the countryside which season can we buy strawberries ?
	A. Spring	B. Summer	C. Autumn 	D. Winter
38. Why did the writer never eat tinned food when living in the country ?
	A. Because it was frozen 	B. Because it was contained 
	C. Because it was very fat 	D. Because it wasn’t fresh 
39. Which of the following sentences is NOT true
	A. People in the city can grow vegetables all year round
	B. In the countryside turnips are grown in winter
	C. The writer often eats frozen and tinned food now 
	D. Many city people think they live better than those in the country
40.According to the writer,do city people miss their real life?
A.Yes, they do	B. No, they don’t	C. yes, they are	D. No, they aren’t
III. PART THREE : WRITING
SECTION A Choose the underlined word or phrase ( A, B, C or D ) that needs correcting
41.I wish there is a park near my house so that I could play soccer
 A B C D 
42.We studied very hard for the lesson, because we pass the exam very easily
A	B	C	D
43. I wish I had many money to help the homeless and poor people
44.This book is interested enough for me to read many times
 	A	B	C	D
45.Jean cloth was made completely from cotton at the 18th century.
 A B C D
SECTIONB. Choose the best answer (A,B,C or D)that is same meaning with the italic sentence
46. I speak English badly.
A. I wish I spoke English badly
B. I wish I don’t speak English badly
C. I wish I didn’t speak English well
D. I wish I spoke English well
47.What a pity! Ly can’t pass the exam
A.I wish Ly can pass the exam
B. I wish Ly could pass the exam
C. I wish I could pass the exam
D. I wish Ly couldn’t pass the exam
48.She must stay in bed because she was ill
A.Because she was ill, so she must stay in bed
B. She was ill, as she must stay in bed
C. She was ill since she must stay in bed
D. She was ill, so she must stay in bed
49.My son isn’t tall
A.I wish my son is tall
B.I wish my son were short
C.I wish my son weren’t tall
D.I wish my son were tall
50.Because the weather was cold, they had to cancel their trip.
 AThe weather was cold; therefore, they had to cancel their trip
 B.They had to cancel their trip, so the weather was cold
 C.The weather was cold because they had to cancel their trip
 D.The weather was cold since they had to cancel their trip
ĐÁP ÁN TEST 1– LỚP 9
.I PART ONE: PHPART ONE: PHONETICS, VOCABULARY AND GRAMMAR ( 5pts)
1A
2C
3B
4D
5A
6B
7B
8D
9B
10D
11B
12B
13A
14A
15D
16D
17B
18D
19B
20B
21C
22A
23D
24B
25C
26B
27C
28B
29A
30B
PART TWO: READING COMPREHENSION
 31C
32D
33B
34C
35D
 36A
37B
38D
39A
40A
PART THREE: WRITING : (2pts)
41A
42C
43B
44B
45 D
46D
47B
48D
49 D
50A
Test 2 Unit 3
PART ONE: PHONETICS, VOCABULARY AND GRAMMAR 
QUESTION A:
* Choose the word with different pronunciation of the underlined part: 
1- A. blanket	B. relax	C. admire	D. travel
2- A. line	B. fine	C. site	D. fit
3- A. rest	B. relax	C. emigrate	D. academic
4- A. teacher	B. scholarship	C. chair	D. chess
5- A. houses	B. faces	C. horses	D. places
* Choose the word whose main stress is placed differently from the others.
6. A. banyan	B. bamboo	C. enjoyable	D. arrive.
7- A. invent	B. remain	C. exchange	D. gather
8- A. collection	B. hamburger	C. pagoda	D. encourage
9- A. locate	B. sightseer	C. journey	D. weekend
10- A. bamboo	B. blanket	C.commnet	D. entrance
QUESTION B: Choose the best answer among A,B,C or D. Write your answer in the numbered box: 
11. There is a big old banyan tree at the _________ to the village.
A. door	B. gate	C. chance	D. entrance
12. Liz wishes she _________ Ba's village again someday.
A. can visit	B. could visit	C. visit	D. visits
13.They heard a very strange noise ________midnight . 
A. on 	B. in 	C. at 	D. with
14. Liz took a lot of photos _________ the trip to her parents.
A. show 	B. showing 	C. to show 	D. showed
15. What do people do _________ a living in your village?_ They plant rice and vegetables.
A. to 	B. with 	C. for 	D. of
16.The weather was bad, ________ we didn't go on a picnic.
 	A. so 	B. but 	C. because 	D. however
17. The bus stopped at a/an _________ to get some more fuel.
A. airport 	B. pond 	C. store 	D. gas station
18. My friends and I usually play soccer _________ Sunday afternoon.
A. on 	B. into 	C. at 	D. for
19. The Parkers are nice, _________ Van feels like a member of their family.
A. as 	B. because 	C. so 	D. for
20. It is anice day- Let’s go _________ a picnic .
A. to 	B. on 	C. at 	D. for
21. We’ll have a meeting _________ 8.00 ______ Monday morning. 
A. from / on 	B. at / in	C. since/ on 	D. at / on
22. We caught a bus and ______home early in the morning.
A.arrived	B. have arrived	C. to arrive	D. arriving 
23. I was born _________ December 15th, 1992.
A. on 	B. in 	C. at 	D. for
24.It’s an _________ journey. 
A. interest	B. interested	C. interesting	D. interestingly
25.She wishes she _________ him today.
A. visits	B.visited 	C.visit	D.will visit
26. My father is a _________ driver
A.careful	B.carefully 	C. carelessly	D. care
27.Since I _________,I’ve made a lot of friends in the new school. 
A. come	B. came	C. coming	D.had come.
28. It’s time you _________up smoking because you are in bad health. 
A. give	B. gave	C. has given 	D. would give
29. What do you think about his _________of coins?
A. collector 	B. collective 	C. collect 	D. collection.
30.He hopes that he_________ a pop singer in the future.
A.is	B. were	C. will be 	D.would be.
PART TWO: READING COMPRENENSION 
Read the following passage and choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits each of the blank space.
OUR TRIP TO MUI NE RESORT.
Sixty of us went to Mui Né Resort- one of the most attractive and famous holiday spots in Binh Thuan Province, Vietnam and (31).. the world. We stayed(32).. two nights in the Hoang Thai Resort. The hotel rooms were spacious and very clean. The facilities were great. There was a swimming pool,a sauna, a dancing hall and a big cafe where live music was usually(33).. The food was very good- delicious breakfast, lunch and dinner ( 34)wide choice of Vietnam traditional food at the reasonable price. We enjoyed many exciting games and stunning prizes.
 	Furthermore, I have taken a lot of photos during our trip to Mui Né Resort- Binh Thuan Province. If you have a (35).., you should go to Mui Ne Resort and then you will have a great time.
31. A. round 	B. around 	C. on 	D. at
32. A. at 	B. in 	C. within 	D. for
33. A. perform 	B. performs 	C. performed 	D. performing
34. A. offering 	B. giving 	C. serving 	D. bringing.
35. A. change 	B. chance 	C. opportunity 	D. time
 Read the passage carefully and choose the best answer:
 	Britain is now a highly industrialized country and there are only 238.000 farms in the UK. More and more farmers leave the land because they can not earn enough money to survive.Only large farms are economic and because of this most British farms are big.The small family farms often have to earn more money by offering bed and breakfast accommodation to tourists.
	Farming methods in Britain have also changed. Fields used to be quite small, divided by hedges which were sometimes a thousand years old and full of wild flowers and birds.Many hedges were pulled up to allow farmers to use modern machinery. Now most fields in England are large by European standards.
36.British farmers give up farm work because they. . . . .. . 
 A.are tired of the farmwork.
BCan not earn their living by farming.
C.Want to leave for the city.
DAre forced to leave the land.
37.Most British farms are big because ..
A.there are plenty of land.
B. farming is now industrialized.
C.small farms are uneconomic
D. most British farmers are rich.
38.The small family farms often offer bed and breakfast accommodation to tourists in order to . . . .. . .
A. show their freindship
B. attract more tourists to their farms
C.build up some savings
D. improve their earnings.
39. Fields on British farms used to be . . . . . . . .
A. separated from each other by hedges
B.full of wild flowers and birds
C.thousand years old
D. all are correct.
40 Nowaday most fields in England are. . . . . . . . . .
	A. planted by European
	B. smaller than they used to be
	C. larger than fields in Europe
	D.large by European standards
III. PART THREE : WRITING
QUESTION C: Choose the underlined word or phrase(A,B,C or D) that needs correcting
41. I’m really looking forward to work with you.
 	 A	 B C	 D
42. It’s very crowded here so I wish there were so many people.
 A B C D 
43. I think we can meet from 5.pm and 6.pm.
 A B C D
44. I got up late this morning, that I didn’t have time for breakfast.
 A B C D
45. My father wishes that he doesn’t have to retire at the age of sixty
	 A B C D
 Choose one option that best completes the second sentence.
46. Nga was tired after her trip,..
A. so she didn’t have time for breakfast.
B. so she went to bed early.
C. so she is going to the market now.
D. so she has to stay up late.
	47. I spent half an hour wrting this letter.
	A. It took me half an hour to write this letter.
	B. It took I half an hour to write this letter.
	C. It took me half an hour writing this letter.
	D. It takes me half an hour to write this letter.
48. Nga wishes she spent her summer holiday in Singapore.
A.Nga is spending her summer holiday in Singapore.
B.Nga doesn’t want to spend her summer holiday in Singapore
C. Nga spent her summer holiday in Singapore
D. Nga has little chance to spend her summer holiday in Singapore
49. My neighbor always makes a lot of noise at night.
A. I wish my neighbor always makes a lot of noise at night.
	 B. I wish my neighbor will make a lot of noise at night.
	 C. I wish my neighbor won’t make a lot of noise at night.
	 D. I wish my neighbor wouldn’t make a lot of noise at night.
50. She spent 2 hours making that dress.
A. It took she 2 hours to make that dress.
B. It took her 2 hours to making that dress.
C. It took her 2 hours making that dress.
D. It took her 2 hours to make that dress.
ĐÁP ÁN TEST 2– LỚP 9
.I PART ONE: PHPART ONE: PHONETICS, VOCABULARY AND GRAMMAR ( 5pts)
1C
2D
3B
4B
5A
6A
7D
8B
9A
10A
11D
12B
13C
14C
15C
16A
17D
18A
19C
20D
21B
22A
23A
24C
25B
26A
27B
28B
29D
30A
PART TWO: READING COMPREHENSION
 31B
32D
33C
34A
35B
 36B
37C
38D
39A
40D
PART THREE: WRITING : (2pts)
41C
42C
43C
44B
45 A
46B
47D
48D
49 D
50D

Tài liệu đính kèm:

  • docbai_on_tap_so_1_2_mon_tieng_anh_lop_9_unit_3_co_dap_an.doc