Bài ôn tập số 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 10 (Có đáp án)

docx 4 trang Người đăng duthien27 Ngày đăng 14/09/2021 Lượt xem 28Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Bài ôn tập số 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 10 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Bài ôn tập số  2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 10 (Có đáp án)
 ĐỀ THI TUYỂN SINH LỚP 10 ( THAM KHẢO )
 MÔN : TIẾNG ANH 9 - Năm học: 2013- 2014
 Thời gian làm bài: 60 phút
 TEST 2( Unit 10)
PART ONE: PHONEETICS 
Choose the word with the different pronunciation of the underlined part. Write your answer 
( A,B,C or D) in the numbered box. ( 1pt) 
	1. A. wanted 	B. needed	C. liked 	D. planted 
	2. A. gemstone	B. meteor	C. precious	D. evidence
	3. A. sight	B. trick	C. exist	D. examination
	4. A. dream	B. seat	C. ready	D. creature
	-> Your answers:
1
2
3
4
PART TWO: VOCABULARY& GRAMMAR
 Choose the word or phrase that best completes each sentence. Write your answer
 (A,B,C or D) in the numbered box. ( 5.75pts) 
5. There ____________ no sounds on the moon.
	A. is	B. are	C. was	D. were
6 . In 1981, a Frenchman _____ that he saw a plate- like device at the treetop 30 meters from his garden.
 	A. reported	B. reports	C. is reporting	D. will report
7. John ___ in Ha Noi for 3 years so far.
	A . has lived 	B . is living	C . lives	D . have lived
8. You will fail the exam, ____ you study harder. 	
	A. as 	 B. if C. unless 	 D. although
9. He is tired now ________ he stayed up late watching TV.
	 A. so 	 	B. because 	 C. but 	 D. and. 
10. Many scientists say that if people see a UFO, it might be an aircraft, a weather balloon, ________ a meteor.
	A. and	B. but	 C. or	D. because
11. What would you do if you ___ an UFO ?
	A. see B. saw C . have seen D. seeing
12. If you ___ now, you’ll catch the train.
	A . goes B . went C . will go D . go
13. If I ___ you, I would try to get some sleep.
	A. am	 B. were C. was 	 D. are
14. If there were evidence for the existence of UFOs, I ___ in them.
	A. will believe B. believe C. believed D. would believe
15. She would come to see you if she _____ your address.
	A. have 	 B. has 	 C. had 	 	 D. having
16. If you are offered a role in a film, ______ you accept it ?
	A. are	 B. will 	C. would	 D. could
17. Many people _________ that they had seen UFOs in the sky.
	A. suggested	B. claimed	C. persuaded	D. decided
18. When a ______ enters the earth’s atmosphere it makes a bright line in the night sky.
	A. moon	B. UFO	C. balloon	D. meteor
19. When you are in ________, you can get out of your seat and walk in the cabin.
	A. track	B. object	C. orbit	D. space
20. UFO means _________ flying object.
	A. unit	B. unknown	C. unidentified	D. useful
21. I want to see the _______ of environment from the local authority.
	A. protect	 B. protected C. protecting	 D. protection
22. There is no _____that he has been here.
	A. evident 	 B. evidential 	 C. evidentially 	 D. evidence
23. Some scientists say that flying saucers might be people’s __________________
	A. image	B. imagine	C. imaginative	 D. imagination.
24. Scientists say that if people see a UFO, it ___be a spacecraft. 	
	A. must	 B. might C. has to 	 D. should
25. I don’t know what’s in the box. It _____ be a toy.
	A. must 	B.may 	C. should 	 D. will 
26. People said that there ________ be water on Mars.
	A. must 	B. would 	C. should 	 D. might 
27. After being examined _____ the aliens, the men were free.
	A. by	 B. to	 C. in	 D. at
-> Your answers:
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
PART TREE: READING COMPREHESION
Choose A, B, C or D to complete the passage. Write your answer (A,B,C or D) in the numbered box. ( 1.25pts) 
	Mount Everest is the highest mountain in the world. It is in the Himalayan Mountains 
(28) _____ Nepal and China, and it is 8,900 meters high. Sir Edmund Hillary from New Zealand and Tenzing Norgay from Nepal were the first people ever (29)________ Mount Everest They climbed it in 1953. Men from several (30) ________ countries climed it after that.
	Junko Taibei , a Japanese from Hokkaido, was the first woma to make difficult climb. A Tokyo Newspaper – Television Company organized the climb in 1975. They (31) __________ fifteen women form mountaineering clubs to go to Nepal.The group climbed for several days. However, the heavy ice and snow injured ten of women. They had to stop climbing. The other five continue.
	Only Ms. Tabei was able to climb the last 70 meters. She was standing (32) _________ top of the world.
	28. A. at	B. in 	C. with	D. between
	29. A. to climb	B.climb	C. climbing	D. climbed
	30 . A. difference	B. differ	C. different	D. differently
	31. A. choose	B. chose	C. chosen	D. choosing
	32. A. at 	B. on 	C. from	D. in
-> Your answers:
28.
29.
30.
31.
32.
 PART FOUR : WRITING 
Section A: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting. Write your answer (A,B,C or D) in the numbered box. ( 1pt) 
33. If we would have a large garden, we would plant a lot of flowers in it.
 A B C D
34. I could understand him if he speak more slowly .
 A B C D
35. Take a raincoat along with you when you go out. It may to rain later .
 A B C D
36. What did you do if you met an alien from outer space?
 A B C D
	-> Your answers:
33
34
35
36
Section B: Choose one option that best completes the second sentence. Write your answer (A,B,C or D) in the numbered box. ( 1pt) 
	37. I don’t have the key, so I can’t get into the house.
	-> If I __________________________________
	A. had the key, I could get into the house.
	B. would have the key, I got into the house.
	C. have the key, I can get into the house.
	D. will have the key, I get into the house.	
	38. Unless they hurry, they will miss the train.
	-> If they ___________________________
	A. hurry, they will miss the train.
	B. don’t hurry, they will miss the train.
	C. hurry, they wouldn’t miss the train. 
	D. won’t hurry, they won’t miss the train.
	39. If you don’t water these plants, they will die.
	-> Unless _________________________
	A. you water these plants, they will die.
	B. you watered these plants, they will die.
	C. you water these plants, they won’t die.
	D. you don’t water these plants, they will die.
 	40. She wants them to sing a song.
	-> She suggests _____________________.
	A. will sing a song.
	B. to sing a song.
	C. singing a song.
	D. sang a song.
	-> Your answers:
37
38
39
40
* Answer key: 
PART ONE: PHONEETICS : 0.25 x 4 = 1 điểm
1C
2B
3A
4C
PART TWO: VOCABULARY& GRAMMAR: 0.25 x 23 = 5.75 điểm
5B
6A
7A
8C
9B
10C
11B
12D
13B
14D
15C
16B
17B
18D
19C
20C
21D
22D
23D
24B
25B
26D
27A
PART TREE: READING COMPREHESION: 0.25 x 5 = 1.25 điểm
28.D
29A.
30.C
31.B
32.B
 PART FOUR : WRITING : 0.25 x 8 = 2 điểm
Section A: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting: 
33A
34C
35D
36A
Section B: Choose one option that best completes the second sentence. 
37. A
38. B
39.A
40.C

Tài liệu đính kèm:

  • docxbai_on_tap_so_2_mon_tieng_anh_lop_9_unit_10_co_dap_an.docx