Bài ôn tập số 1 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 10 (Có đáp án)

docx 5 trang Người đăng duthien27 Ngày đăng 14/09/2021 Lượt xem 28Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Bài ôn tập số 1 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 10 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Bài ôn tập số 1 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 10 (Có đáp án)
 ĐỀ THI TUYỂN SINH LỚP 10 ( THAM KHẢO )
 MÔN : TIẾNG ANH 9 - Năm học: 2013- 2014
 Thời gian làm bài: 60 phút
 TEST 1 ( Unit 10)
PART ONE: PHONEETICS
Choose the word with the different pronunciation of the underlined part. Write your answer
 ( A,B,C or D) in the numbered box.( 1pt) 
1. A. planet	B. plane	C. space	D. strange
2. A. behave	B. border	C. destroy	D. erupt
3. A. disaster	B. drill	C. fixture	D. flashlight
4. A. disappeared	B. decided	C. freed	D. claimed
	-> Your answers:
1
2
3
4
PART ONE: VOCABULARY& GRAMMAR
 Choose the word or phrase that best completes each sentence. Write your answer 
 (A,B,C or D) in the numbered box ( 5.75 pts ) 
5. She would come to see you if she _____ your address.
A. have 	 B. has 	 C. had 	 	 D. having
6. If I _____a bird, I would be a dove.
	A. am 	B. were 	 C. would be 	 	D. are
7. He _____so many mistakes, if he works more slowly.
A. won’t make 	 	B. doesn’t make	 C. wouldn’t make D. didn’t make
8. If he _____telling lies, nobody will believe a word he says.
A. will go on 	B. goes on 	 C. is going on 	D .would go on
9. Where ______ go if you had a car ?
A. would you 	B. will you 	 C. do you	D. did you
10. Where is Mai now ? -> She _________ be in the school library.
A. may	B. will	 C. has to 	D. ought
11. I don’t know what’s in the picture. It _____ be gemstones.
A. must 	B.may 	 C. should 	D. will 
12. I don’t want the children to play in this room . They_____ something.
A. may break 	 	B. might to break 	 C. might be broken 	D. might broke
13. The earth takes a year to ________the sun.
A. approach	 	B. move	 C. orbit	D. connect
14. The farmer said that he saw an egg- _________ object in his field.
A. appearance	B. shaped	 C. cooked	D. sized
15. Once you get on the trip to space, you’ll be in a different world. You’ll see ______ of the earth.
A. posters	B. pictures	 C. photography	D. postcards
16. There is a lot of evidence for prople to believe the _________ of UFOs..
A. truth	B. life	C. imagination	D. existence
17. Do you believe _____ the existence of UFO ?
A. in	B. at	C. on	D. for
18. ____ there were flying saucers, there would be traces of their landing.
	A. But	B. So	C. Therefore	D. If
19. When you are in orbit, you can get _______ of your seat and walk in the cabin.
 A. in	B. on	C. out	D. down
20. Some people claim that they have seen UFOs, ____ they haven’t given any evidence.
A. so 	B. but	C. because	D. and
21. My father ________ to work in Ho Chi Minh City when he was young.
A. used 	B. is used	C. was used	D. got used
22. Mary wishes she_______speak Vietnamese.
A. can 	B. could 	C. should 	D. Will 
23. On July 20, 1969, Astronaut Neil Armstrong ___________ down onto the moon.
A. stepped	B. has stepped	C. was stepping	D. had stepped	
24. Many people said that they saw man- like_____ get out of the UFO.
A. create	 	B. creature 	C. creation 	D. creative
25. There is no _____that he has been here.
A. evident 	 	B. evidential 	C. evidentially 	D. evidence
26. There may be a lot of _____ stones in Mars.
A. preciosity 	 B. preciously 	 	 C. precious 	D. preciousness
27. This is an______ book.
A interested	 B interest 	 C interesting D interestingly
-> Your answers:
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
PART THREE: READING COMPREHESION 
Read the passage carefully and choose one correct answer for each question. Write your answer ( A,B,C or D) in the numbered box.( 1.25 pts) 
	A UFO ( Unidentified Flying Object ) ia any object flying in the sky which cannot be identifiedby person who sees it. Sometimes the object is investigated. If people can still not figure out what the object is after an investigation, it is called a UFO. If they figure out what the object is, it can no longer be called a UFO because it has been identified.
	Even though UFOs can be anything, people often use the word UFO when they are talking about alien spacecraft. Flying saucer is another word that is often used to describe an unidentified flying object.
	Studies estimate that 50 – 90 % of all reported UFO sightings are identified later. Usually 10 -20 % are not identified. Studies also show that very few UFO sightings are hoaxes. Most UFOs are actually natural or man- made objects that looked strange. 80- 90 % of UFOs are identified as one of three different things: astronomical causes (Ex: plannets, stars, ot meteors) , aircraf and ballons. 10 -20 % of UFOs are other causes ( such as birds, clouds, mirages, searchlights, etc.)
28. What does the word “ figure out in paragraph 1 mean?
	A. observe	B. explain	C. calculate	D. require
29. Another word used to describe a UFO is _______________.
	A. spacecraft	B. astronaut 	C. flying saucer	D. cooking oil
30. How many percents of all reported UFO reported sights are not identified?
	A. 10 -20 %	B. 20 -30 %	C. 30 050 %	D. 80 -90 %
31. Most of UFOs are inentified as one of the following things except _________
	A. stars	B. balloons	C. clouds	D. rains
32. Which of the following sentences are NOT true?
	A. UFO means Unidentified Flying Object.
	B. UFO is often used to talk about alien spaceships.
	C. Many UFO sightings are hoaxes.
	D. Over half of all reported UFO sightings are identified.
-> Your answers:
28.
29.
30.
31.
32.
PART FOUR: WRITING 
Section A: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting. Write your answer ( A,B,C or D) in the numbered box.( 1pt) 
33 The boy laughed happy as he played with the young bear.
 A B C D
34. She spends lots of time to read the news report .
 A B C D
35. If we will go on littering, the environment will become seriously polluted.
	 A B C D
36. It may be an evening star or it should be a spacecraft.
 A B C D
	-> Your answers:
33
34
35
36
Section B: Choose the best answer ( A, B, C or D ) that is the same meaning as the root one.. Write your answer ( A,B,C or D) in the numbered box.( 1pt) 
	37. I can’t give you a ride because I don’t have a motorbike.
	A. If I had a motorbike, I could give you a ride.
	B. If I have a motorbike, I could give you a ride.
	C. If I had a motorbike, I will give you a ride.
	D. If I have a motorbike, I can give you a ride.
	38. I don’t understand you. You speak very quickly.
	A. If you didn’t speak quickly, I could understand you. 
	B. If you don’t speak quickly, I could understand you. 
	C. If you speak quickly, I can understand you. 
	D. If you didn’t speak quickly, I will understand you. 
	39. If it doesn’t rain, we will go on a picnic.
	A. Unless it doesn’t rain, we will go on a picnic.
	B. Unless it rains, we will go on a picnic.
	C. Unless it rains, we won’t go on a picnic.
	D. Unless it doesn’t rain, we won’t go on a picnic.
	40. What a pity! You aren’t here with us now.
	A. I wish you aren’t here with us now.
	B. I wish you weren’t here with us now.
	C. I wish you were here with us now.
	D. I wish you would be here here with us now
	-> Your answers:
37
38
39
40
* Answer key: 
PART ONE: PHONEETICS : 0.25 x 4 = 1 điểm
1C
2B
3D
4B
PART TWO: VOCABULARY& GRAMMAR: 0.25 x 23 = 5.75 điểm
5C
6B
7A
8B
9A
10A
11B
12A
13C
14B
15B
16D
17A
18D
19C
20B
21A
22B
23A
24B
25D
26C
27C
PART TREE: READING COMPREHESION: 0.25 x 5 = 1.25 điểm
28.B
29.C
30.A
31.D
32.D
 PART FOUR : WRITING : 0.25 x 8 = 2 điểm
Section A: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting: 
33B
34C
35A
36D
Section B: Choose one option that best completes the second sentence. 
37. A
38. A
39.B
40.C

Tài liệu đính kèm:

  • docxbai_on_tap_so_1_mon_tieng_anh_lop_9_unit_10_co_dap_an.docx