Bài ôn tập số 1, 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 7 (Có đáp án)

docx 9 trang Người đăng duthien27 Ngày đăng 14/09/2021 Lượt xem 37Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Bài ôn tập số 1, 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 7 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Bài ôn tập số 1, 2 môn Tiếng Anh Lớp 9 - Unit 7 (Có đáp án)
PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO TRÀ ÔN
PRACTICE TEST 1– UNIT 7
PART ONE: PHONETICS
 Section 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.
1. A. crack	 	 	B. coast	 	C. compose D. celebrate
2. A. question 	 	B. mention 	C. population D. generation 
3. A. beach 	B. clean	C. instead	 D. leave
Section 2: Choose the word whose main stress is placed differently from the others 
4. A. account 	B. compare 	C. conserve 	D. chopstick 
5. A. communicate 	B. effectively 	 C. efficiency 	D. innovation 
PART TWO: VOCABULARY & GRAMMAR
 	Choose the word or phrase that best complete each sentence
6. Scientists are looking for an __________way to reduce energy consumption
A. effect B. effectively C. effective	D. effectiveness
7. We are talking about the preservation of _________resources.
A. natural B. nature C. naturally D. naturalize
8. He sighed _________when he heard the news. 
A. sadly 	B. sad 	 C. sadden 	 D. sadness 
9. The new appliance does not only work _________ but also saves energy.
A. effect B. effective C. effectively D. effectiveness
10. Solar energy doesn’t cause
A. pollute 	B. pollution	 C. polluted	 D. pollutant
11. If you want to save money, you should ________the amount of water your family uses.
A. increase	 	 B. reduce	 C. adapt	 D. repair
12. In order to save electricity, an ordinary 100-watt light bulb can be replaced by ______.
A. a 1000-watt light B. a lamp	 C. an electric bulb 	 D. an energy-saving bulb
13.Who looks ______ your children when you are away from home? 
A. after	 	 B. at	 	C. for	 	 D. to
14. I’m extremely busy. I have very little _________ time.
A. busy	 B. spare	 C. working	 D. good
15. We have to _____________the natural resources of our country.
A. serve	 B. use up	 C. waste	 D. conserve
16. She is very tired; ., she has to finish her housework.
A. however B. so C. and D. moreover
17. Mai studies every subject very hard, .. she will win her school’s best student prize this year.
A. therefore	B. however C. because D. and
18. I suggest ________ our home assignments instead of playing games.
A. finishing B. finish C. finished D. to finish
19. When my father lived in the country, he used ________fishing on Sunday.
A. to go B. goes C. has gone D. is going
20. The teacher let me ________ home early because I felt tired.
A. gone	 B. go	 C. went	 D. to go
21. I wish you ________ stop interrupting me whenever I speak.
A. would B. did C. will D. might
22. My son won’t get married until he________30 years old.
A. isn’t B. is C. will be D. has been
23. My sister has just ________from abroad. She seems to have enjoyed her trip very much.
A. come on B. come to C. come across D. come back
24. Today we depend ________oil more than any other fuels.
A. in B. from C. into D. on
25. It might be a good idea ________ honey instead of sugar.
A. using B. to use C. for using D. use
PART THREE: READING COMPREHESION
Section 1: Read the following passage, then choose the correct answer to questions 
	Fossil fuels are fuels from fossils. The three most important fossil fuels are coal, petroleum, and natural gas. They contain hydrocarbons or things that have only hydrogen and carbon in them. Fossil fuels can be used to make electricity in power plant. They are burned to heat water into steam, which can push a fan-like object called turbine. When the turbine spins around, magnets in it make electricity. People also burn coal to heat their homes, but they do not do it as much as they used to because it produces too much pollution. In many homes, people burn natural gas in a stove to cook food. It may also be used for heating the house. Fossil fuels produce a lot of pollution when burned. Also, they are limited resources, so they can run out. 
	26. What does the word “them” in line 3 refer to?
	A. fossils 	B. coal, petroleum and natural gas 
	C. hydrocarbons 	D. hydro and carbon 
	27. According to the passage , what is the fan-like object called .
	A. steam 	B. turbine 	C. magnet 	D. electricity 
	28. Why isn’t coal burnt to heat home as much as they used to be ?
	A. Because it produces too much pollution 
	B. Because it isn’t as effective as used to be 
	C. Because people have other fuels 
	D. Because they are running out 
	29. Why can fossil fuels run out ?
	A. Because they cause a lot of pollution 
	B. Because they are used to make electricity 
	C. Because people burn them to cook food 
	D. Because they are limited resources 
	30. Which of the following sentences is not TRUE ?
	A. Fossil fuels are burnt to make electricity 
	B. Burning fossil fuels produces a lot of pollution 
	C. Only coal is used to heat the house 
	D. People can use natural gas to cook food 
Section 2: Read the text then choose the correct answer 
It is very important to use water carefully. Here are some...... (31)...... you can use less water. First, you should be sure you turn ......(32)...... the faucets tightly. They should not drip in the bathroom or kitchen sink. Second, you should not keep the water on for a long time. You should turn it off while you are doing something else. It should be off while you are shaving or ......(33)...... your teeth. It should also be off while you are washing the dishes. Finally, ......(34)...... the summer you should water your garden in the evening. That way you will not lose ......(35)...... water. During the day the sun dries up the earth too quickly.
31. A. roads	B. paths	C. streets	D. ways	
32. A. on	B. right	C. off	D. left	
33. A. brushing	B. rubbing	C. washing	D. cleaning
34. A. on	B. in	C. at	D. when	
35. A. many	B. few	C. a lot of	D. less	
PART FOUR: WRITING
Section 1: Error Identification:
36. We can save nature resources by using solar energy.	
	 A	 B C	 D
37. They didn’t go on a picnic because of the weather was awful. 
 A 	 B 	 C 	 D
38. I suggested that you taking his advice to treat your cough. 
	A 	 B C 	 D
39. Why don’t we to install solar panels on the roof of the house? 
 A B C D
Section 2: Rewrite each sentence, beginning with given words: 
40. What about going to the cinema ? 
→ I suggest that 
we must go to the cinema
we should go to the cinema
we will go to the cinema
we shouldn’t do to the cinema
41. Hurry up or we will miss the bus.
à If you ..
 A. will hurry up, you won’t miss the bus.
 B. hurry up, you won’t miss the bus
 C. don’t hurry up, you will miss the bus.
 D. won’t hurry up, you miss the bus.
42. Viet forgot his raincoat, so he got wet.
à Viet got
wet because he forgot his raincoat.
wet. However, he forgot his raincoat.
wet, so he forgot his raincoat.
wet since of he forgot his raincoat.
43. If you work too much, .
A. you will tired
B. you will be tired.
C. You would be tired 
D. You was tired . 
44. The energy –saving bulbs use ..
A. more electricity than the ordinary bulbs	
B. less electricity than the ordinary bulbs
C. much electricity than the ordinary bulbs
D. as electricity as the ordinary bulbs 	
45. Although his illness was serious, 
A. he still went to school. 	 B. but he went to school 
C. but he didn’t go to school. 	 	 D. he goes to school
 ANSWER KEY 
1.D
2.A
3.C
4.D
5.D
6.C
7.A
8.A
9.C
10.B
11.B
12.D
13.A
14.B
15.D
16.A
17.A
18.A
19.A
20.B
21.A
22.B
23.D
24.D
25.B
26.B
27.B
28.A
29.D
30.C
31.D
32.C
33.A
34.B
35.C
36.B
37.B
38.B
39.B
40.B
41.C
42.A
43.B
44.B
45.A
PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO TRÀ ÔN
PRACTICE TEST 2– UNIT 7
PART ONE: PHONETICS
 Section 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.
 1. A. which	B. who	C. where	D. why	
 2. A. bulb	B. plumber	 	C. consumer	D. luxury	
 3. A. account	B. cloudy	C. household	D. resource	
Section 2: Choose the word whose main stress is placed differently from the others 
 4. A. nuclear	B. suggest	C. solar	D. solid	
 5. A. faucet	B. pollute	C. respond	D. relax
PART TWO: VOCABULARY & GRAMMAR
 	Choose the word or phrase that best complete each sentence
6. They suggest that we ......... throw trash in public places.
A. don’t have to	B. shouldn’t 	C. won’t	D. not to
7. Using public transports is an effective way to ............. traffic jam and pollution.
A. reduce	B. increase	C. continue	D. gain
8. Nam: I suggest fixing the dripping faucets. 
 Lan: ................. 
A. Yes, please	B. Good idea	C. I’m afraid not	D. we will
9. Solar............. are placed on the roof of a house to get energy.
A. boards	B. bars	C. panels	D. sheets
10. In my free time I enjoy reading novels ........... watching TV.
A. but	B. and	C. however	D. therefore
11. ......... is a person who installs and repairs water pipes.
A. An electrician	B. A carpenter	C. A plumber	D. A locksmith
12. Hanh can’t go to the movies with her friends tonight. She will have to........ her little sister.
A. look for	B. turn off	C. look after	D. go on
13. The air in the city is very............... 
A. pollute	B. polluted	C. pollution	D. pollutant
14. My mother saw me.............. at the airport.
A. in	B. for	C. off	D. up
15. .......... energy can be used on cloudy days.
a. Nuclear	B. Renewable	C. Solar	D. Nonrenewable
16. The sun can be an ................ source of power.
A. effective	B. effectively	C. effectiveness	D. effect
17. He is tired ............... he stayed up late watching TV.
A. so	B. but	C. and	D. because 
18. Consumers want products that will not only work effectively, .......... save money.
A. or	B. nor	C. and	D. but also
19. Solar energy doesn’t ........... pollution or waste natural resources.
A. cause	B.make	C. stop	D. reduce
20. The samples were all ............ with a date and place of origin.
A. label	B. labeled	C. labor	D. labored
21. I’m worried about my enormous bill
A. very small	B. very large	C. not very large	D. not very small
22. You will feel cold if the sun .. 
A. don’t shine	B. doesn’t shine	C. isn’t shine	D. will shine
23. We should turn  the lights before going to bed.
A. on	B. up	C. off	D. down
24. He got wet .. he forgot his umbrella.
A. and	B. so	C. or	D. because
25. He suggests going out ..lunch.
A. to 	B. for	C. on	D. in
PART THREE: READING COMPREHESION
Section 1: Choose the one option ( A, B, C or D) that best completes the passage. 
	The problem of (26)--------- or energy always causes serious matters, even leads to wars. Let’s look out our windows. During the day, the (27) ---------- gives out light and heat energy. At night, our streets and houses become colorful with electric lamps. (28) -------- gasoline, our cars could not even start. Everything needs energy. Energy can be found in a (29)--------- of different forms. However, gasoline is (30) ---------- important form.
(26). 	A. power 	B. gasoline 	C. oil 	D. control
(27). 	A. moon 	B. sun 	C. starts 	D. sky
(28). 	A. Unless 	B. If not 	C. Without 	D. But
(29). 	A. lots 	B. number 	C. amount 	D. digit
(30).	A. the best 	B. the better 	C. the more 	D. the most
Section 2. Read the following passage, then choose the correct answer to questions 
Solar energy is a long lasting source of energy, and it can be used almost anywhere. To generate solar energy, we only need solar cells and the sun! Solar cells can easily be installed on the roofs, so we do not need any new space. Compared to other renewable sources, they also possess many advantages: wind and water power rely on turbines which are noisy, expensive and which take up large space. Solar cells are totally silent and non – polluting. As they have no moving parts, they require little maintenance and have a long lifetime.
31.What is the passage mainly about ?
 A. solar energy B. the advantages of solar cells
 C. the disadvantages of solar cells D. Renewable energies
32. Why don’t we need new space in order to use solar energy ?
 A. Because solar energy can be used anywhere. 
 B. Because solar cells are small.
 C. Because solar cells can be installed on house roofs.
 D. Because solar energy is long lasting.
33. What does the word they in line 3 refer to ?
 A. solar cells B. advantages C. renewable energy D. turbines
34. Are solar cells totally silent and non – polluting ?
 A. Yes, they are B. No, they aren’t C. yes, it is D. No, it isn’t
35. What is not listed in the passage as an advantage of solar cells ?
 A. They are non – polluting. 	 B. They are quiet.
 C. They have a long lifetime.	 D. They are cheap.
PART FOUR: WRITING
Section 1: Error Identification:
36. We can save nature resources by using solar energy.	
	 A	 B C	 D
37. They didn’t go on a picnic because of the weather was awful. 
 A 	 B 	 C 	 D
38. I suggested that you taking his advice to treat your cough. 
	A 	 B C 	 D
39. Why don’t we going for a walk and enjoy the fresh air ?
 A B C D
Section 2: Rewrite each sentence, beginning with given words: 
40. Peter couldn’t play the guitar, .
	A. but Bob could 
	B. so neither could Bob
	C. and could Bob
	D. but Bob couldn’t either 
41. Nam left early 
	A. so he didn’t want to miss the train
	B. but he misses the train 
	C. because he didn’t want to miss the train 
	D. so as to miss the train 
42. We couldn’t go out ..
	A. because it was raining outside 
	B. despite it rained outside 
	C. because of it rained outside 
	D. so it was rained 
43. Nam forgot his raincoat, so he got wet.
Nam got wet because he forgot his raincoat.
Nam got wet when he forgot his raincoat.
Nam got wet why he forgot his raincoat.
Nam got wet because of he forgot his raincoat.
44. Hurry up or we will miss the train.
If you will hurry up, you won’t miss the train.
If you hurry up, you will miss the train.
If you don’t hurry up, you will miss the train.
If you won’t hurry up, you miss the train.
45. I think we should put different kinds of waste in different baskets.
	A. I suggest to have put different kinds of waste in different baskets.
	B. I suggest putting different kinds of waste in different baskets.
	C. I suggest that we shall put different kinds of waste in different baskets.
	D. I suggest we have to put different kinds of waste in different baskets.
ANSWER KEY 
1.B
2.C
3.D
4.B
5.A
6.B
7.A
8.B
9.C
10.B
11.C
12.C
13.B
14.D
15.C
16.A
17.D
18.D
19.A
20.B
21.B
22.B
23.C
24.D
25.B
26.A
27.B
28.C
29.B
30.D
31.B
32.C
33.A
34.A
35.D
36.B
37.B
38.B
39.B
40.A
41.C
42.A
43.A
44.C
45.B

Tài liệu đính kèm:

  • docxbai_on_tap_so_1_2_mon_tieng_anh_lop_9_unit_7_co_dap_an.docx